Wedstrijdverslag: Rap F2 – Amstelveen F3 (1-4)

Rap F2-Amstelveen F3
Start 9:45 op het zonovergoten gerijpte RAP veld. Het ijs kraakt onder de noppen. Gelukkig heeft Amstelveen ook wat extra mannen mee dus spelen we vandaag met 7 in het veld en een keeper.

Onze mannen gaan licht chaotisch van start. De winterstop is zichtbaar nog niet helemaal uit de kleren. Amstelveen rukt op. Mooie redding van onze keeper in de eerste minuten. De verdediging van RAP is wakker en alert. Toch komt daar de 1-0 voor Amstelveen. Amstelveen speelt mooi rond. Rap dekt minder. Dus het staat snel 2-0. RAP heeft het zwaar te verduren. Met vier wissels wachtend in de kou komen weinigen lekker op stoom. RAP hervindt zich niettemin vanaf de 15e minuut. En al snel volgen de schoten op het doel van Amstelveen. De Amstelveense keeper houdt het allemaal maar net buiten. Het gaat nu over en weer en het is leuk om naar te kijken. Dylan doet zijn bijnaam “de stofzuiger”weer eer aan en stopt minstens tien doorgebroken aanvallers van Amstelveen. Het kost ons op een gegeven moment een vrije trap maar daar doen we het voor.

Patricia coacht onze jongens met verve door de wedstrijd en houdt de messen scherp. Veel lof! Vlak voor rust nog een mooie aanval van RAP Fynn, Dylan,Jeuvion kijken heel goed en weten elkaar feilloos te vinden. De andere spelers werken goed mee en zorgen voor de nodige verwarring bij de Amstelveense verdediging. Wat een klasse! Amstelveen komt er niet aan. Volgende keer gaat ie erin. Tweede helft. RAP trapt af en gaat meteen goed van start. Mooie aanval. Snelle counter van Amstelveen komt hard aan. 3-0. Foutje achterin kost nog een puntje. 4-0. RAP is even diep in de verdediging gedrukt. Lange passes op de spitsen komen niet goed aan. In al hun gretigheid lopen de RAPpers net even te ver van hun keeper weg. Amstelveen wordt moe en de kansjes voor RAP bieden zich aan.

Het is net of Amstelveen zijn D jeugd in de verdediging heeft gezet. Die jongens zijn drie koppen groter. En dan wordt eindelijk de belofte ingelost. Na een goed opgebouwde aanval jaagt Daniel de bal genadeloos langs de keeper. Goaaaaaaaaaaaal!!! 4-1.

Koen012