Wedstrijdsverslag Rap F2 – DCG F5 (4-1)

7 februari 2015:Rap F2 vs DCG F5 (4-1)

 

Lekker voetbalweer. Niet te koud, windstil, beetje zon: knallen maar. Eerste wedstrijd na stroomlijning van het F2 team. Hans neemt de posities door. Iedereen heeft er zin in. Niet te veel wissels aan de kant. Bijna perfecte voorbereiding. Heldere boodschap van Hans: OP TIJD KOMEN ALLEMAAL ANDERS BEN JE EERSTE HELFT WISSEL!

 

RAP vandaag tegen de koploper van de competitie. Lekker spannend. Aftrap 9:34 RAP goed van start Dylan over de rechtervleugel nar Redouane. Goed vrijgelopen! Red pakt energiek op en speelt behendig twee verdedigers van DCG uit. Corner. Goed overspel Vince, Jeuvion, via Daniel naar Fynn en Fynn beukt de bal in het net. Hatsa; goed samenspel terecht beloond; lekker begin! 1-0 voor RAP.

 

DCG in de aanval. Wat een zooitje. Iedereen staat vast in een groepje langs de lijn op de helft van RAP totdat.. iemand de bal wegtrapt naar…. de enige speler die niet in de meute staat: Fynn!, goed nagedacht. Fynn bedenkt zich geen tweemaal en rent in zijn eentje het hele veld over richting het doel van de tegenstander. Schot op doel. Keeper pakt hem. RAP nu in de verdediging. Corner DCG; Vince pakt af, slim passje naar Red en weer een snelle dribbel van Red over rechts.

 

DCG in de counter. Gevaarlijk, verdediging van Dylan en Goraf staat goed. Corner DCG: goed genomen volley DCG ineens… hoog over. We zijn weer een paar minuten verder. Keeperbal RAP. Ingmar schiet goed uit: lange bal op Fynn. Meteen goed overgespeeld: RAP in de aanval. Steekpaasje op Red. Red tikt door naar Daniel verder naar Floris. Fynn loopt vrij; goed gezien door Floris: Fynn tikt weer binnen! Het publiek staat te springen van enthousiasme. Hans slingert zijn cap in de lucht en het staat 2-0!!

 

DCG weer in de aanval. Floris, Dylan en Goraf goed verdedigd. Daniel even geblesseerd naar de kant. Alex valt in. Foutje achterin bij DCG. Alex alleen doorgebroken op naar de keeper…. jammer… mooi schot betere redding. Wel corner RAP. Balverlies, DCG meteen snel in de aanval. RAP moet terug. Floris jij ook! Goede redding keeper Ingmar. Meteen snel uitgenomen en strakke counter van RAP. DCG volkomen verrast!!  Vince alleen op de keeper en schiet net langs de verkeerde kant van de paal. Tegenaanval DCG. Goed blok van Dylan! Aanvaller van DCG is te laat en maakt een mooie koprol de rust in.

 

Hans neemt nog even de belangrijkste zaken door in de rust. Uitverdedigen en aanvallen over de vleugels en niet door het midden, veel te gevaarlijk. Als je wordt aangespeeld, dan ga je niet zitten wachten maar ren je naar de bal. Als de tegenstander de bal heeft dan gaat één iemand er op af (dus niet allemaal eropaf of allemaal gaan zitten wachten).

 

Tweede helft, RAP neemt uit. Paar foutjes achterin maar goed gecorrigeerd en dan gaat het weer lekker. Hans strategie uitgevoerd over rechts. Ingmar geeft veilig aan rechtsback Goraf die loopt flink door op de zijkant en tikt door naar Jeuvion. Dit werkt goed mannen! RAP is meteen gevaarlijk. Pasje naar links. Fynn over links kan doorlopen. DCG ternauwernood goed wegt. DCG in de aanval Goraf pakt af en RAP in de counter. Opgezet over de vleugel doorgezet via het midden en ineens is daar centrale verdediger Dylan. Hij ziet zijn kans en sprint naar voren met de bal en haalt hard uit. Wham!!! Snoeihard langs de keeper van DCG. 3-0!!!

 

Spelhervatting. DCG verliest snel de bal. RAP naar voren. Corner:  Fynn mooi aangespeelt op Red. Kans. Bijna!! DCG meteen in de tegenaanval alleen op keeper RAP maar Ingmar houdt zijn doel schoon. RAP weer in de aanval. Gaat weer lekker over de rechtervleugel. Balverlies maar verdediging bij RAP houdt het mooi dicht. Volhouden RAP!!

Uitgooi door het midden wordt genadeloos afgetraft door DCG.  3-1. Het gaat nu heen en weer. Vince alleen op de keeper….ai weer net niet. Daniel goed afgepakt achterin en RAP weer in de aanval!! Hup RAP nog ééntje!! DCG duidelijk fysiek en mentaal op de afgrond. Vijf keer schieten op doel DCG maar geen prijs. En daar net voor eindsignaal komt de verlossende aanval Vince tikt 4-1 binnen. Wat een euforie! Goed gewerkt mooi voetbal. Hans bedankt voor het coachen Marc bedankt voor het fluiten. Het wordt steeds beter (nu die linkervleugel nog).