Rap F2 Kampioen!

Gefeliciteerd F2 !!

**RAP F2 IS NU AL DE ONGESLAGEN KAMPIOEN VAN DE 6E KLASSE **

Zaterdag 11 april 2015 9:24

RAP speelt zonder wissels vandaag. DCG heeft er drie waaronder bovendien een paar enorme kerels. Onze jongens zijn echter niet onder de indruk en enorm gebrand om vandaag het kampioenschap te beslissen.
RAP lekker van start met een mooie actie van Floris en Daniel over rechts en scherp met een lange pass over de breedte van het hele veld naar Redouane die al gretig op weg was naar het doel van de tegenstander. Het schot op doel mist net aan kracht en de keeper kan de 0-1 (nu nog) voorkomen.
Niet veel later komt Vince door met een geweldig paasje op Redouane en dat is een doelpunt. Mooi subtiel in het hoekje, keeper kansloos. 0-1 voor RAP. Ik heb het nog niet ingetikt of Daniel tikt de 0-2 binnen na een geweldige voorbereiding van Dylan. Twee doelpunten binnen twee minuten na aanvang. Dat is het antwoord van onze jongens op de overmacht aan DCG-ers en al het spierballengeweld, hatsa! De papa’s en de mama’s zijn trots. DCG kan het tempo niet aan.
En RAP is nog niet klaar met ons machtsvertoon. DCG neemt uit vanaf het midden. Vince pakt meteen de bal af, schaart vier verdedigers uit en brengt het tot een hoekschop voor RAP. Jammer dat die er niet ingaat, maar je kan niet alles hebben. Dan zet DCG de aanval in met een goede counter na de hoekschop van RAP. Gelukkig loopt Ingmar goed uit zijn doel en onderschept hij de bal voordat het echt gevaarlijk kan worden. Lekker ver uitgetrapt, Dylan zet door naar Daniel, Daniel kijkt goed en speelt af naar Jeuvion, tikkie naar Vince. Leuk hoor! Keeper DCG kan er nog net bij. Weer een hoekschop. Aan het einde van de eerste helft nog een bijna spektakel. Na een beste aanval van DCG eindigend in een keeperbal trapt Ingmar de bal hoog over alle DCG-ers heen.. recht in de voeten van Vince! Vince kan in zijn eentje doorlopen op de keeper van DCG. Helaas komt de keeper van DCG deze keer goed uit en weet hij de bal te bemachtigen. En dan wordt RAP toch nog verrast met een 1-2 vlak voor rust, maar daar gaan we het verder niet over hebben.

In de tweede helft gaat RAP een beetje rommelig van start. Het knelt dan ook een beetje dat er geen frisse spelers zijn om mee te wisselen. DCG is daarmee duidelijk in het voordeel. Mooie kans van Dylan op links, hij passeert twee verdedigers en schiet op doel. Keeper DCG kan er helaas net bij: hoekschop. DCG gaat nu wat fysieker spelen. Ze moeten minimaal gelijk spelen om nog mee te kunnen dingen naar de beker. Dylan wordt een paar keer hard neergemaaid door DCG spelers die nog (!) een kop groter zijn dan hij. Dylan staat amper of Floris wordt neergelegd. Wel krijgen we netjes een vrije bal. DCG in de aanval. Hard schot op doel. Ingmar niet bang en duikt er boven op. Hoekschop DCG. RAP wordt moe en snakt naar het eindsignaal. Mooie actie achterin als er wordt uitverdedigd over de vleugels. Soms gaat het voor het doel langs en dan is het meteen linke soep. RAP nog steeds in de verdediging. Dan komt er een kleine opleving. Floris pakt de bal af paast prachtig naar Redouane, Redouane heeft ook goed gekeken want hij geeft mooi voor op Vince. Helaas duikt de keeper van DCG ertussen. En dan gaat het goed mis. Uitverdedigen door het midden wordt door DCG hard afgestraft. Eigenlijk ook terecht 2-2. RAP F2 staat bekend om haar uitstekende moreel en dat wordt in de laatste minuut weer onderstreept. 2-2 is niet genoeg voor de ploeg die tot nu toe alles heeft gewonnen. Jeuvion kijkt goed en geeft de gouden pass op Vince en na een paar keer alleen voor de keeper van DCG gestaan te hebben, weet Vince nu de zwakke plek van de keeper te vinden. Trefzeker, genadeloos, beslissend: hoog in de kruising: 2-3 voor RAP en het is gebeurd. De scheids fluit af en RAP is winnaar en kan in de competitie niet meer ingehaald worden. We zijn kampioen. Sportief, mentaal sterk, goed teamwerk, enorm doorzettingsvermogen. We zijn trots op de kanjers van de F2! Van harte gefeliciteerd. Binnenkort rondvaart door de grachten van Amsterdam?

Spelers vandaag, Vince, Redouane, Jeuvion, Dylan, Floris en Daniel. Keeper: Ingmar Afwezig: Goraf, Finn en Alexander

Groet,
Koen