AFMELDEN JEUGD EN SENIOREN LEDEN

RAP zit aan zijn max wat betreft spelende (jeugd)leden. Daarom is het belangrijk dat het (jeugd)bestuur van RAP graag wil weten of jij en/of jouw kind het plan heeft om het lidmaatschap van RAP voor volgend seizoen op te zeggen. Dit geldt ook voor senioren leden.

Volgens de statuten van RAP is het lid verplicht om zichzelf schriftelijk af te melden uiterlijk voor 31 mei 2019. Na deze datum ben je verplicht om de volledige contributie voor het nieuwe seizoen af te dragen en daar zal streng op worden nagezien. 

Afmelden kan uitsluitend via een mail naar: info@svrap.nl

Mondeling afmelden via een commissie, trainer en/of teammanager of zelfs een andere ouder is niet geldig.
Na afmelding ontvang je van onze ledenadministratie per e-mail bericht dat de afmelding ontvangen en geregistreerd is.

 

Meiden voetbal festijn bij Sv rap

Meidenvoetbal festijn in de Meivakantie (inschrijving t/m zondag 28 april)

Schrijf je nog snel in voor het Meidenvoetbalfestijn!
Na een groot succes van de meidenvoetbal 2 daagse organiseert SV RAP en Dynamo deze herfstvakantie het meidenvoetbalfestijn. Deze dag duurt van 10.00 tot 17.00. Je krijgt training van gediplomeerde trainsters en keepster van de Ajax Vrouwen Marieke Ubachs zal ook aanwezig zijn tijdens de trainingsochtend. Na en gezonde lunch spelen we in de middag een toernooi.
Lijkt het jou leuk om deze dag mee te maken?

Parkeertip: aanrijden via Saskia van Uylenburgweg 2 1183 DK AMSTELVEEN

Veel bezoekers van RAP rijden aan via de Kalfjeslaan. Vanuit die route is er weinig parkeergelegenheid en er wordt streng gecontroleerd op foutparkeerders. Daarom het advies om in uw routeplanner het adres Saskia van Uylenburgweg 2 1183 DK Amstelveen in te tikken. Aan het einde van deze weg is een hele grote parkeerplaats waar u altijd terecht kunt. Het is dan een paar minuutjes lopen naar de RAP accommodatie.

 

Gratis spreekuur fysiotherapie

Elke woensdag van 17.00 – 18.00 uur is er op SV RAP een gratis spreekuur fysiotherapie.

Fysiotherapeute Laura Kelderman van J&C Sportrevalidatie beantwoordt al je vragen over voetbalblessures of andere klachten. Ook zal er een screening en onderzoek kunnen plaatsvinden tijdens het spreekuur. Mocht blijken dat meer onderzoek en behandelingen nodig zijn kunt u bij haar terecht voor het maken van een fysiotherapeutische afspraak.

Kinderen onder de 18 jaar zijn verzekerd vanuit de basisverzekering voor fysiotherapie. Volwassenen kunnen ook zonder verwijzing van de huisarts direct terecht bij Laura.

Bij J&C Sportrevalidatie werken we samen met de patiënt/ sporter aan een persoonlijk behandelplan. En kijken we ook naar de oorzaken om recidieven te voorkomen.
J&C Sportrevalidatie is gevestigd in Health City Premium Amstelveen aan de Escapade 1.

Wilt u direct een afspraak maken of kunt u niet op de aangegeven tijden van het spreekuur, dan kunt u Laura altijd direct bereiken op 06 – 15 49 35 24 of via de mail op laura@jcsportrevalidatie.nl.

Ga voor meer informatie naar www.svrap.nl/fysio

Samenwerking Sv RAP & DTA

Sv RAP is een club met een fantastische geschiedenis. Sinds het afgelopen seizoen krijgen onze jeugdteams een steeds belangrijkere rol binnen onze bruisende vereniging.

De ambities zijn er om zowel in aantal jeugdleden te groeien als in de kwaliteit van de jeugdopleiding. Met Dream Team Academy (DTA) is een samenwerking aangegaan om de gehele jeugdafdeling een flinke kwaliteitsimpuls te geven.

Het afgelopen seizoen hebben we elkaar op alle vlakken beter leren kennen en veel leermomenten gehad. Met alle goede intenties van beide partijen zullen vanaf heden nog beter op elkaar worden  afgestemd.

Dit is een proces dat tijd nodig heeft en ook begrip. Niet alleen naar elkaar toe maar juist ook met en voor elkaar.

Prestatie en Recreatie zal in balans gebracht moeten worden waarin ook de prestatie binnen de recreatie wordt nagestreefd. DTA zal de prestatietak op zich nemen en de Recreatie ondersteunen. De prestatie-afdeling heeft een zeer ambitieuze visie, elke speler beter kunnen maken met als verlengstuk het opleiden voor Betaald Voetbal. Deze prestatie-afdeling gaat gepaard met strengere regels en bijbehorende  kosten. Hier horen uiteraard meer trainingen en meer persoonlijke aandacht bij.

De RAP Jeugdorganisatie maakt mede hierdoor stappen vooruit. De Jeugdcommissie is het overkoepelend orgaan en is verantwoordelijk voor de hele jeugd. Daarbinnen zal er een Hoofd Opleiding zijn voor de Prestatieteams en één voor de Recreatieteams. Zo kan er voor iedereen een passend voetbalaanbod geboden worden. Meer over de visie en werkzwijze van DTA kun je vinden op: www.dreamteamacademy.nl

RAP heeft nooit eerder een jeugdplan gehad. Met ondersteuning vanuit de KNVB en samenwerking met DTA is er nu een duidelijk plan ontstaan voor de jeugd waarbij zowel RAP als DTA hun eigen unieke identiteit kunnen behouden en vanuit daar elkaar versterken.

Wij willen iedereen een fijne en fitte zomer toewensen en hopelijk zien wij jullie allemaal tijdens de seizoen opening op Zondag 25 augustus.

Met sportieve groet,

Hoofd Jeugdcommissie:

Kevin Matzen & Vanessa Leerdam

Hoofd Opleiding Prestatie & Recreatie:
Orson Naarendorp & Kevin Matzen

Benefietdag S.V. Rap Foundation

Zaterdag 15 juni staat voetbalvereniging SV Rap in het het teken van de SV Rap Foundation. De SV Rap Foundation organiseert deze dag een benefietdag en -avond waarbij wij op alle vier de velden zullen voetballen voor het goede doel. De opbrengst van deze dag en avond zullen geheel ten goede komen aan de SV Rap Foundation. Deze Foundation zal in samenwerking met het Ester fonds en de Peter Pan vakantieclub, chronisch zieke en terminale jongeren een buitenlandse vakanties aanbieden! Een nobel streven waar wij als club dan ook voor de volle 100% achter staan!

Verslag Toernooi St Pierre Eglise Oud RAP

Al jaren woont Jan Milders in de kop van Normandië. De voormalige linkerspits van het illustere RAP zaterdag 1 (1984 -2004) voetbalt thans bij de veteranen van  het plaatselijke Saint-Pierre-Eglise. Al enkele keren hebben oud Rappers acte de présance gegeven op het Pinkstertoernooi van St Pierre. Ook dit jaar was Rap daar weliswaar met een select groepje van oud eerste elftalspelers vertegenwoordigd. Naast Jan, speelde Ward van de Voort, Chiel de Wit en Hans de Lange, de robuuste captain van het zo gevreesde en alom gerespecteerde RAP Zaterdag 1. Aangezien de aanwezige  oud Rappers aan de verkeerde kant van de 50 zijn, werd  de harde kern aangevuld met twee jonge honden Olle de Wit en Paul Koolstra en twee Amerikaanse luchtmacht militairen Luiz en Gareth. Zeven tegen zeven over een half veld.

Het toernooi stond dit jaar in het teken van D-day. In 1944 twee weken na de invasie heeft de Amerikaanse luchtmacht in het Stade de la Masse  van St Pierre een wedstrijd gespeeld tegen St Pierre. 75 jaar na dato is die wedstrijd opnieuw gespeeld  in aanwezigheid van een enkele oude veteraan die bij die wedstrijd in juni van 1944 aanwezig was.

Het toernooi is het volksfeest van het plaatsjes St Pierre Eglise. Er wordt op hoog niveau (anders zouden we daar natuurlijk niet zijn) zowel de eerste als de tweede pinksterdag met veel passie en plezier gevoetbald. Het hele dorp loopt uit met eten,(mergeuz worstjes, sausice en vette Franse frites)  drinken (vooral veel bier) en met muziek is het toernooi het jaarlijkse hoogtepunt van de locale gemeenschap.

Bijzonder dit jaar was dat Hans de Lange officieel zijn actieve voetbalcarrière heeft beëindigd. Deze gelouterde voetballer, die veel betekent heeft niet alleen voor RAP Zaterdag 1 maar ook in zijn nadagen bij DRC Durgerdam, heeft met twee schitterde goals in zijn laatste wedstrijd nog eens laten zien, wat voor bijzondere voetballer nu alleen nog in de herinnering van ons zal voort leven. Fijn ook dat bij zijn afscheid zijn vrouw Carolien aanwezig kon zijn. Het is natuurlijk een groot verlies dat je voetbalinzicht en kunde niet meer  tussen de lijnen te zien zal zijn, maar hopelijk wil hij als coach de overgebleven actieve Rappers nog bijstaan.

We hebben het toernooi niet gewonnen. Wel heeft RAP in de 8 gespeelde wedstrijden (waarvan er vier werden gewonnen) laten zien dat zij garant staat voor attractief, aanvallend voetbal met flitsende combinaties met gogme en een solide verdediging. Met als betrouwbare sluit post onze Ward en voorin de snelle en onvoorspelbare Jan. Hans strooide met passes en rushes over het hele halve veld geassisteerd en bewonderd door de waterdragers Olle en Paul. Chiel viel helaas de eerste wedstrijd al geblesseerd uit.

Fijn dat de oud Rappers van het bestuur van RAP de prachtige de jubileumshirts hebben mogen lenen, waardoor RAP niet alleen haar geweldige voetbalkwaliteiten heeft kunnen tonen, maar dat ook nog in het mooiste shirt van het toernooi.

Verslag AFC toernooi, Rap meiden onder 9

Op 30 mei speelden de meiden onder 9 van RAP alweer hun tweede toernooi, nu bij AFC. Het begon bij AFC al feestelijk bij de gezamenlijke warming-up van de honderden deelnemende voetbalmeiden op swingende muziek. In de eerste wedstrijd tegen het toch sterke AFC bleek hoe snel de meisjes vooruit zijn gegaan in een jaar tijd. Ook het tactische plan van de leiders Stef en Robin pakte goed uit. Vanuit een sterke verdediging, met Marit, Cleo en Josephine als steunpilaren, werd ingezet op de snelle omschakeling, via het middenveld met de sterk debuterende, felle Amelia en de creatieve, multi-inzetbare Ilani. Zo werd de supersterke voorhoede vlotjes gevonden, Anna, de snelle en sterke dribbelaar, en de snelle en trefzekere Isabel. AFC werd opgerold met 4-1. Onder meer door een doelpunt uit een wonderschone combinatie over meerdere schijven. Via Marit en Cleo kwam de bal uiteindelijk bij Anna terecht aan de linkerkant. Zij haalde de achterlijn, gaf een perfecte voorzet, waarna Isabel de bal zonder aarzelen hoog in de touwen joeg. In de tweede wedstrijd tegen het taaie Swift bleek weer dat de RAP-meiden echte toernooivoetballers zijn. De teamgeest is het geheime wapen. Het werd een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning: 2-0. In de derde wedstrijd, tegen het iets zwakkere Blauw-Wit, sloeg de vermoeidheid toe, maar ook deze wedstrijd werd geroutineerd uitgespeeld. Bijzondere vermelding verdient het eerste seizoensdoelpunt van Cleo, dat vanaf de zijlijn met luid gejuich werd begroet. Weer 2-0. Daarna kon het feest beginnen. Het geweldig georganiseerde meisjestoernooi – met gratis appels en bananen voor iedereen – werd natuurlijk beëindigd met de prijsuitreiking. Op de trappen van het terras kregen de meisjes van RAP een enorme beker, onder applaus van het in massaal opgekomen publiek. De beker ging van hand tot hand, het team ging gezamenlijk op de foto, en nog een keer klonk de inmiddels bekende yell: ‘Rap, Rap, Rap, geef de bal een trap. Schiet ‘m in het doel, want wij zijn cool. Yeah!’