Jeugd

Introductie

Welkom op de jeugdpagina van sv RAP. Hier vindt u informatie over onze teams, trainers, trainingstijden, wedstrijdprogramma en -verslagen, en nog veel meer.

RAP is een ambitieuze voetbalclub met visie. Als jeugdopleidingsclub wensen wij niet de grootste club te worden maar wel de beste club van Amstelveen en omstreken ten aanzien van de jeugdopleiding.

Speerpunten van sv RAP zijn o.a.:
– Professionaliseren jeugdopleiding
– Jeugd(voetballers) kennis leren maken met trainer en coachingsopleidingen
– Scheidsrechter opleidingen aanbieden

Nieuwe leden kunnen zich het gehele jaar door melden bij sv RAP als lid. Jeugdspelers die bij RAP willen komen voetballen dienen eerst een inschrijfformulier in te vullen en toe te sturen naar info@svrap.nl . Zij ontvangen dan een uitnodiging voor een proeftraining. Er  vindt dan ook een kennismakingsgesprek met de ouders plaats.  Het formulier is hieronder te downloaden.

Inschrijfformulier SV RAP JEUGD 2022-2023

Wanneer een nieuw junior lid (vanaf o12-categorie) in de afgelopen drie jaar bij een andere club heeft gevoetbald en lid van sv RAP wil worden, kan dit maar moeten ze bij een vorige club aan hun financiële verplichtingen voldaan hebben. Overschrijvingen gebeuren in de regel 31 mei van het voorafgaande seizoen. Ook dient bij inschrijving een pasfoto worden aangeleverd i.v.m. de spelerspas.

Een nieuw lid betaalt eenmalige administratiekosten van € 25.-, te verrekenen bij inschrijving. Leden en bezoekers van s.v. Rap worden geacht kennis te hebben genomen van, en zich te houden aan, de huisregels van s.v. RAP.

Spelers van sv RAP zijn getalenteerd en worden door de trainers van sv RAP goed opgeleid. Onze spelers ontwikkelen zich beter dan bij menige ander voetbalvereniging.

Aangezien de prestaties van de elftallen en spelers ook opvallen bij scouts van BVO’s, topklasse voetbalverenigingen en de KNVB kan het voorkomen dat je als speler gescout wordt door een van deze organisaties. Voor de speler in kwestie is dat een beloning voor zijn getoonde voetbalspel en inzet op de trainingen. Maar er zijn ook regels aan verbonden omdat je als lid van sv RAP ook verplichtingen hebt ten aanzien van de vereniging en je eigen team. sv RAP heeft daarom een aantal simpele regels opgesteld waaraan iedere speler zich dient te houden voor deelname aan proeftrainingen of trainingsstages bij andere voetbalverenigingen.

Spelers die in een selectieteam van sv RAP spelen, kunnen alleen met toestemming van sv RAP een stage-training volgen bij een andere voetbalvereniging of de regionale trainingsdagen van de KNVB . Indien spelers zonder toestemming van de sv RAP toch trainen bij een andere club of de KNVB lopen zij het risico geschorst te worden.

Normaliter is de gang van zaken dat de geïnteresseerde club/organisatie  een uitnodiging stuurt aan sv RAP met het stage/trainingsverzoek. Sv RAP kan dit verzoek weigeren of toestaan. In het geval van een BVO (betaald voetbal organisatie) stemt sv RAP onder voorwaarden meestal toe.  Bij andere organisaties wordt dit verzoek afgewezen omdat het belang van sv RAP en het team dan voorgaat. Je hebt onder meer de kans om bijvoorbeeld geblesseerd te raken en dan is je eigen team daarvan de dupe.

In de periode van mei kunnen spelers met uitdrukkelijke toestemming van het jeugdbestuur van sv RAP proeftrainingen volgen bij andere voetbalclubs.

Faciliteiten voor de jeugd

Sv RAP wedstrijd tenues en kleding kunnen aangeschaft worden via onze webshop.

Jaarlijks zijn er 640.000 sportblessures die voor 18% veroorzaakt worden door veldvoetbal. RAP steekt tijd en energie in een preventieprogramma om blessures te voorkomen. In samenwerking met fysiopraktijk Sport Medisch Centrum Amsterdam (SMCA) hebben we een korte en efficiënte clinic ontwikkeld om onze jeugdvoetballers wegwijs te maken in het hoe en waarom van een warming up en cooling down.

Het blessurepreventie clinic programma omvat het volgende:

De clinic duurt 30 minuten. Per clinic zal informatie worden verstrekt over symptomen en prognoses van voornamelijk groeipijnen en blessures.

Kinderen worden geïntroduceerd met rompstabiliteit oefeningen ter preventie van rugblessures en met preventieve rekoefeningen voor quadriceps, hamstrings, liezen en kuiten. Na afloop van de clinic zullen de kinderen voldoende kennis hebben over de juiste rekoefeningen en de juiste uitvoering. Ook trainers en coaches zijn dan geïnformeerd over de juiste opbouw en timing van deze oefeningen tijdens trainingen.

 

Elke woensdag van 17.00 – 18.00 uur is er op SV RAP een gratis spreekuur fysiotherapie.

Fysiotherapeute Laura Kelderman van J&C Sportrevalidatie beantwoordt al je vragen over voetbalblessures of andere klachten. Ook zal er een screening en onderzoek kunnen plaatsvinden tijdens het spreekuur. Mocht blijken dat meer onderzoek en behandelingen nodig zijn kunt u bij haar terecht voor het maken van een fysiotherapeutische afspraak.

Kinderen onder de 18 jaar zijn verzekerd vanuit de basisverzekering voor fysiotherapie. Volwassenen kunnen ook zonder verwijzing van de huisarts direct terecht bij Laura.

Bij J&C Sportrevalidatie werken we samen met de patiënt/ sporter aan een persoonlijk behandelplan. En kijken we ook naar de oorzaken om recidieven te voorkomen.
J&C Sportrevalidatie is gevestigd in Health City Premium Amstelveen aan de Escapade 1.

Wilt u direct een afspraak maken of kunt u niet op de aangegeven tijden van het spreekuur, dan kunt u Laura altijd direct bereiken op 06 – 15 49 35 24 of via de mail op laura@jcsportrevalidatie.nl.

 Betrokkenheid van ouders
Gedrag in het veld (spelers)

Fanatiek zijn als speler mag, dat zien we graag, maar denk erom dat dit niet ontaard in onsportief gedrag richting de scheidsrechter  of de tegenstander want dit gedrag wordt niet getolereerd! Als je het ergens niet mee eens bent, dan bespreken wij dit na de wedstrijd met de leider en de coach en anders op de trainingsavond voor of na de training. Mochten er problemen tussen spelers en de begeleiding zijn, stuur dan een verzoek naar de jeugdcommissie voor een gesprek.

Gedrag rond het veld (ouders en supporters)

Aanmoedigen mag, graag zelfs, hoe meer support hoe beter, maar laat de coaching van de wedstrijden a.u.b. aan de coaches en leiders over. De spelers hebben niets aan goedbedoelde tactische aanwijzingen van Jan en alleman. Lekker positief stimuleren moet ons motto zijn.

Bardienst

Alle ouders van jeugdspelers bij sv RAP draaien bij toerbeurt bardienst bij thuiswedstrijden en op trainingsdagen. De kantinedienst op zaterdag start vanaf 1 uur voor t/m 1 uur na de wedstrijd van uw kind.  Vaak is er gelegenheid om de wedstrijd van uw kind te volgen. Bij verhindering dient u zelf voor vervanging te zorgen.

Contactpersoon: Michelle de Waard