Verscherpte Corona maatregelen SV RAP

14 augustus 2020

Door Bestuur op 14 augustus 2020

In aansluiting op de verergering van het verspreiden van het Corona virus COVID 19 (verwijzend naar persconferentie premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong van donderdag 6 augustus j.l.) graag uw aandacht voor het onderstaande.

In Amsterdam neemt de verspreiding fors toe en nu de trainingen komen week weer starten, gelden daarom een aantal verscherpte maatregelen. De maatregelen gelden voor alle leeftijdsgroepen, dus ook voor kinderen! Het spijt ons zeer dit te moeten doen, maar de realiteit is dat, bij Amsterdamse clubs nabij, Corona is geconstateerd.

De hoofdpunten:

  • RAP-leden en ouders van jeugdleden zijn zeer welkom maar dienen wel een gezondheidsverklaring in te vullen. SV RAP zal ervoor zorgen dat deze voldoende beschikbaar zijn bij het betreden van het sportpark.
  • 1,5 meter afstand is en blijft van belang, we kunnen dat niet genoeg benadrukken!
  • Alle kleedkamers zijn weer gesloten.
  • Verscherpte instructie voor toegang tot de kantine.

Als het ons niet lukt om deze regels na te leven en de gezondheid in gevaar komt, is het waarschijnlijk dat we de regels nog verder moeten verscherpen.

 

GEZONDHEIDSVERKLARING

Spelers en ouders van RAP-jeugdleden krijg alleen toegang tot ons sportpark als een ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring wordt ingeleverd. Deze gezondheidsverklaring kan op het sportpark worden ingevuld. Wenst u dit niet te doen dan krijgt u geen toegang.

Op de gezondheidsverklaring worden, uw persoonlijke gegevens (i.v.m. een eventueel contactonderzoek nadien) een aantal vragen over uw gezondheid gesteld. Dit formulier wordt 4 weken bewaard en daarna vernietigd.

Kom in elk geval niet naar ons SV RAP als u:

  1. Verkouden bent;
  2. Keelpijn heeft;
  3. Veel moet niezen;
  4. Hoest en/of
  5. Koorts heeft.

 

CONTROLE

De controle vindt plaats bij de entree van de kantine, u kunt daar het formulier invullen en volg a.u.b. de instructies op. Het is belangrijk dat wij er met elkaar voor zorgen dat de komende periode ons sportpark bezocht kan blijven en iedereen zich houdt aan de aangegeven maatregelen en afspraken:

  • Allereerst 1,5 meter afstand is en blijft de norm!
  • Desinfecteer uw handen bij aankomst op het sportpark;
  • Uit preventieve overwegingen kunt u een mondkapje dragen (die keuze is aan u);
  • Sta of zit alleen op de daarvoor aangemerkte plek;
  • Volg de looproutes;
  • Wij vragen u geen onnodige loopbewegingen te maken.

Wij verzoeken alle bezoekers van ons sportpark om sociale controle uit te voeren en clubgenoten e.a. te attenderen op de bestaande en na te leven gedragsregels. Het kan zijn dat de kantine niet altijd geopend is als wij de controle en veiligheid/gezondheid niet kunnen waarborgen.

 

GEBRUIK KLEEDKAMERS

Alle kleedkamers zijn gesloten. Wij verzoeken alle spelers zowel van SV RAP als van de tegenpartij omgekleed naar de wedstrijden en trainingen te komen.

Gezien de meer dan vele teams en de daarbij horende tegenpartijen is het ondoenlijk om een georganiseerd en veilig kleedkamerplan te maken. Wij hopen uiteraard om uw begrip hiervoor.

 

CLUBHUIS

In ons clubhuis is uitsluitend plaats voor maximaal 100 personen volgens de richtlijnen van het RIVM. In het clubhuis is het verplicht om na het kopen van een consumptie te gaan zitten of weer terug naar buiten. Er zijn meerdere zitplaatsen op het terras gerealiseerd.

 

TENSLOTTE

Een aantal voetbalverenigingen in het land heeft de afgelopen week al mogen ervaren dat Gemeentes de naleving van de genomen maatregelen nauwgezet volgen en bij overtredingen ook forse boetes heeft uitgedeeld. Wij doen ons uiterste best om dit te voorkomen.

Bedankt voor jullie begrip,

 

Bestuur SV RAP