JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR

4 november 2019

Mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport spelen bij SV RAP een ruim aantal jeugdleden uit gezinnen die het financieel niet zouden kunnen opbrengen dat hun kind(eren) lid worden van een sportclub. Dankzij een financiele bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn zij toch lid geworden en spelen wekelijks hun wedstrijdjes.
Voor SV RAP betekent dit een uitbreiding van haar jeugdspelers, een gegeven waar wij ontzettend blij mee zijn.
SV RAP dankt het Jeugdfonds Sport heel hartelijk en als kleine blijk van waardering hebben wij een reclamebord op ons complex geplaatst.
En we gaan méér doen voor het Jeugdfonds Sport, dat hoort u later!
Hieronder even een uitleg van deze mooie organisatie,

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.
Meedoen = meer kansen!
Waarom zijn wij nodig?
Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen (bron: ‘Advies opgroeien zonder armoede’, SER) op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 9 kinderen. Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen. Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.
Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2018 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo’n 76.000 kinderen mee laten doen.